42. odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z MPP

Na OP ŠD SOKOL Ljubljana v skokih z male prožne ponjave, ki je bilo tudi zadnje kvalifikacijsko tekmovanje za uvrstitev v finale za Pokal Slovenije, so jeseniška dekleta in fantje prijetno presenetili.
Vsi so tekmovali zbrano in zavzeto in z malo napakami, za kar sta zaslužna tudi požrtvovalna trenerja prof. Eva Pušnik in Venco Zašev.

Tekmovale so tri jeseniške ekipe in se vse tri uvrstile na zmagovalne stopničke in tudi trije posamezniki.

Cicibanke (Ela Lokovšek, Zala Rode, Ema Omejc Kravanja, Tamara Ramuš, Tinkara Eniko, Žana Žagar) so se povzpele na bronasto stopničko in tudi najboljša v ekipi Ela Lokovšek si je prvič priskakala bronasto kolajno.

Še boljši so bili cicibani (Anže Noč, Martin Hojkar, Miha Erjavec, Uroš Vukeljič, David B. Vavtar, Zak Rožič). Ekipa je bila druga, mojstrančan Anže Noč pa je osvojil bronasto kolajno.

Izreden uspeh so dosegle mlajše deklice z drugim mestom ekipe (Danaja Osmančević, Neža R. Hladnik, Zala Biček, Katarina Žuber, Loti Rode, Zala Sitar) in srebrno medaljo Danaje Osmančević med 105. posameznicami in se s tem uvrstila v finale PS. Žal je finale PS zgrešila Neža Rižmarič Hladnik zaradi napake pri prvem obveznem skoku in se zato uvrstila na osmo mesto, v finale pa se uvrsti samo šest najboljših. Danaja nas je razveselila tudi v finalu PS z dvema odlično izvedenima skokoma – sklonjeni salto s pol obrata in stegnjeni salto z enim in pol obratom. Osvojila je drugo mesto in srebrni pokal za leto 2017. Žal je razpadla ekipa starejših deklic zaradi bolezni v zadnjem tednu pred tekmovanjem. Tekmovala je samo Jasmina Kadirić in med 58 posameznicami zasedla 18.mesto.

Mlajši dečki so bili samo trije (Jakob Košir, Bor Kogoj, David Klobučar), manjkal je četrti in zato niso tekmovali ekipno. Tekmovali so zelo dobro in se uvrstili na 14., 16. In 17. mesto med 68. posamezniki.

Presenetili sta nas mladinki, ki sta se po daljši odsotnosti vrnili v telovadnico, Laura Kogoj po dveh letih, zasedla je 5. mesto in Sara Žvan po petih letih, bila je 14. Obe sta začeli z vadbo v aprilu. Sara je opravila samo tri treninge.

Na posebni tekmi začetnikov sta tekmovali Neža Klobučar, ki še ne obiskuje šole, in je bila 15. Saška Hančič, pa je bila 33. med 52. tekmovalci.

Vsi tekmovalci Jesenic in Žirovnice se bodo za zaključek tekmovalne sezone predstavili tudi domačemu okolju na tekmi za 6. OP prvenstvo TVD Partizan Jesenice, ki bo v soboto, 3. Junija 2017, v domu društva na C. železarjev 1.
Sledilo bo le še OP OŠ T. Čufarja, ki bo v četrtek 8. Junija 2017.

Nekaj fotografij

Smokuč, 10.5.2017
Leon Mesarič

Partizan Jesenice

Partizan Jesenice, Društvo za športno rekreacijo in telesno vzgojo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja