Akrobati – 5.OP OŠ Žirovnica

5.OP OŠ Žirovnica, 12. april 2015

Na OŠ Žirovnica vadi skoke z male prožne ponjave (MPP) 25 učencev. Na šoli so zelo naklonjeni tej vadbi in zato tudi pripravijo tekmo za Odprto prvenstvo (OP) šole. V aprilu (12. 4.2015 ) je bilo že 5. OP OŠ Žirovnica.

S petih OŠ je nastopilo 53 tekmovalk in tekmovalcev. Na šolskih tekmah je nekoliko lažji tekmovalni program kot na tekmah gimnastične zveze Slovenije (GZS).
V vsaki starostni kategoriji so omejene težavnosti skokov. Najmlajši ne smejo izvajati salta, mlajša skupina pa samo skrčeni salto. Starejša skupina sme izvajati
samo tri določene salte. Za boljše ocene se morajo zato potruditi, izvesti skoke brez napak in predvsem lepo doskočiti brez prestopa.

Med najmlajšimi deklicami začetnicami sta si prvo mesto razdelili Rebeka Modrijan in Neža Rižmarič Hladnik, 3. mesto pa Lina Jarkovič ( vse OŠ Žirovnica) in
Zala Biček (OŠ Koroška Bela).

Nace Kristan (OŠ Žirovnica) je bil najboljši med dečki začetniki pred Tajem Justinom in Sandijem Murićem (OŠ Kor.Bela).

Najmlajše deklice cicibanke s Koroške Bele so si razdelile vse tri medalje :
1. Danaja Osmančević,
2. Katarina Žuber,
3. Ema Markelj

Med cicibani pa Andraž Vereš (OŠ Žirovnica) ne dovoli presenečenja in premočno zmaguje pred vrstniki.

Mlajši deklici OŠ Žirovnica Rosa Rekar (1. mesto) in Hana Vovčak (2. mesto) sta zasedli najvišji stopnički, na tretji je pristala Seldijana Bajektarević (OŠ T. Čufar).
Tudi zmagovalec med mlajšimi dečki Marcel Vovčak (OŠ Žirovnica) vidno odstopa od ostalih, saj je na finalu Pokala Slovenije osvojil pokal za 3. mesto.

Starejša deklica Laura Kogoj (OŠ T. Čufar) je zaradi odsotnosti Meggie Kalan (OŠ Žirovnica) imela lahko delo za zmago. Srebro si je tako priborila Maša Klinar (OŠ Žirovnica)
in bron Maša Mihajlović (OŠ T. Čufar).

Starejši deček Edijan Delić (OŠ T. Čufar) zaradi poškodbe ni vadil več kot mesec dni, a je pokazal solidno izvedbo skokov. Alan Osmančević, brat cicibanke Danaje, je začetnik
in je po treh tednih vadbe nastopil presenetljivo dobro za začetnika.

Nekaj fotografij: tukaj

Partizan Jesenice

Partizan Jesenice, Društvo za športno rekreacijo in telesno vzgojo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja